we are in trouble_ statement ryanne, jolijn, pim, marieke



Statement:
Door interdisciplinariteit ontstaat een breder palet om tekens uit te zenden waarmee een boodschap overgebracht kan worden.

Beschrijving:
Als voorbeeld kan hier de scène in het begin, in de ‘boot’ gebruikt worden. In deze scène wordt gebruikt gemaakt van beweging, beeld en geluid om de situatie te schetsen van een boot in een storm. De performers stonden in het midden van de zaal, dicht op elkaar in een kluitje en maakten langzame, vloeiende bewegingen, wat deed denken aan vluchtelingen in een rubberbootje, zoals deze vaak worden weergegeven in de media. Om hen heen lagen geknoopte zakken in een cirkel, die dit beeld versterkten en een muzische soundscape met water en stormgeluiden op de achtergrond. Door al deze prikkels werd er een sterkte sfeer neergezet met enkele abstracte elementen, waardoor er genoeg ruimte bleef voor eigen interpretatie en invulling.

In de laatste scène, waarin de performers op de trappen naast de tribune kwamen staan en samen met een aantal mensen in het publiek een a capella, meerstemmig nummer zongen is een goed voorbeeld van een moment waarop monodisciplinair gewerkt werd om een hele sterke sfeer neer te zetten. Deze vorm bracht een groot contrast met de rest van de voorstelling omdat ze hier de zogenaamde vierde wand doorbraken, waar ze daarvoor het publiek bijna compleet negeerden. Zo waren er nog een aantal momenten waarop één discipline in het bijzonder werd gebruikt om een sfeer of situatie neer te zetten, die (aannemelijk) bewust werden ingezet, omdat ze op een manier aansloten bij dat moment en daarin versterkend werkten.

Al met al was het een voorstelling die erg veel kleuren liet zien, die steeds op een andere manier werden gebruikt om een totaalplaatje te schetsen: de onzekere, onderzoekende zoektocht van de vluchteling die zijn plek probeert te vinden.

Hartelijke groeten,
Ryanne ter Wal, Jolijn Amorison, Pim Limburg, Marieke van Schaik

Reacties

Populaire posts